busbalazs.hu

Ebner 7-es Hordó Cuvée 2004 Szigetvár

ebner_7Pár évvel ezelőtt a fiatal, dél-tiroli borász, Andreas Ebner fedezte fel a Szigetvártól alig néhány kilométerre fekvő szőlőhegy számunkra addig ismeretlen lehetőségeit. Egyébként Mozsgónál kezdődik a pécsi borvidék. Tehát ez egy boros szempontból jegyzett, de alig ismert szeglete Magyarországnak.
Andreas Ebner Villánnyal és Szekszárddal vetélkedő vörösborokat szűr tip-top ültetvényeiről. Nála is manuális a borkészítés minden egyes momentuma. A 7-es Hordó elnevezésre hallgató bora továbbra is kvázi a zászlósbor szerepét tölti be. Cabernet franc a gerince, amely az egész bor hangulatát, stílusát meghatározza. A merlot lágyítja, puhítja, de így is a franc borsos jegyei, áfonyás gyümölcsei uralják az illatot és az ízt egyaránt.
“Számomra az a legfontosabb, hogy mindig ugyanazt a stílust tudjam produkálni, függetlenül az évjárat adta előnyöktől vagy hátrányoktól. Nagyon fontos számomra, hogy a boraim stílusa állandó és felismerhető legyen. Koncentrált, tömör, finoman barrikolt bornak szántam. Gazdag extrakt, nagy test.” Szerintünk most nagyon sikerült.