Kisgyermekes Családok Egészségnapja – 2014

Kedves édesanyák, kismamák!

A legkisebb gyermekekkel való törődés témájában mindig gyanakvásra ad okot, ha férfi a megszólaló, ezért csak röviden, nem is mint polgármester, inkább mint némi tapasztalattal rendelkező apa szeretném felhívni valamire a figyelmüket.

A kisgyermekkor igazi kaland nemcsak a kicsi számára, hanem az édesanyáknak is. Esetenként mulatságos megpróbáltatások sorozata, olyan történéseké, mint amilyeneket Varró Dániel foglalt vidám kis versekbe. Engedjenek meg tőle egy rövid idézetet:

Héka, baba! Héka!
Hová lesz a séta?
Nem megyek a mányi tóig,
csak a távirányitóig.
Átteszem a kettesre,
épp amikor fény derülne
a filmben a tettesre.

Bár lehet az ehhez hasonló dolgokon bosszankodni, de nem érdemes. Az önök szemszögéből nézve talán nem látszik olyan élesen, de a kisgyermekkor nagyon hamar elmúlik, s vele együtt az a sok mulatságos pillanat, amiben most részük lehet. Ezért ha tanácsolhatok bármit is, írják fel, vagy rögzítsék gyermekük… mondjuk úgy, „produkcióit”, hisz az efféle jegyzetek és felvételek pótolhatatlan kordokumentumokká válnak az évtizedek során.

Azt kívánom, hogy sok örömük teljen gyermekeikben, és sikerüljön olyan szerethető otthont és bensőséges körülményeket teremteni, ahol önök, a kisgyermek, sőt még az apuka is önmaga lehet.

Sokat segíthetnek a mindennapokban a Védőnői Szolgálat munkatársai, akik egyébként idén ünneplik intézményük fennállásának tízedik évfordulóját. Nekik további elkötelezett munkát kívánok. Az ugyancsak tízedik alkalommal megrendezett Kisgyermekes Családok Egészségnapja most következő programjaihoz jókedvű, kellemes időtöltést kívánok mindannyiuknak.

Köszönöm a figyelmüket.