Nemet mondtak Óbuda polgármesterének - ATV, 2008. 07. 21.

Ez azt jelenti, hogy az önkormányzat tulajdonában lévő területet térítésmentesen használhatják a rendezvény ideje alatt, cserébe pedig mintegy 3 és fél kilométeres szakaszon megtisztítják a gát közelében lévő galériaerdő futóösvényét.
Bús Balázs, a kerület polgármestere az ATV Reggeli Jam című műsorában elmondta, a kerületnek az elmúlt években gondot okozott, hogy a fesztivált követően a fővárosi önkormányzat, mint tulajdonos nem kellően foglalkozott a területtel, ezért lepusztultság jellemezte a szigetet. Óbuda ezért kérte a sziget kezelésének átvételét.
A polgármester elégedett a Sziget fesztivált szervező irodával történt megállapodással, mivel ennek köszönhetően fejlesztés indul a szigeten, futókört alakítanak ki, világítás, szemetesek és padok is lesznek e mentén. „Olyan fejlesztést szeretnénk végrehajtani, amelyből az óbudaiak érzik azt, hogy a Sziget fesztivál elviseléséért kapnak valamit” – tette hozzá Bús Balázs.
A fővárosi út- és hídlezárások kapcsán Bús Balázs hatalmas káoszra számít a környéken, főleg a Margit-híd lezárása után. Arra a kérdésre, hogy miért nem alakítanak ki parkolókat, a polgármester azt mondta, kérték a sziget közelében lévő bevásárlóközpontot, hogy nyissa meg a parkolóházát, erre azonban ott nemet mondtak.